link
link
link
link



LA VINYETA
Fernando Villalobos



ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

en el cas d'una hipotètica Catalunya independent, els illencs haurien de poder tenir la nacionalitat catalana?

en el cas d



link


link


NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!

Dia de publicació: OCASIONAL

Jaume Sureda

Catedràtic d’universitat. Director del Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l’Educació de la UIB



Educació | 27-07-2012

Balears és Àfrica

La setmana passada es va presentar un altre estudi sobre l'educació a Espanya que ens hauria de fa empegueir. En temes educatius, Balears és més a prop de Ceuta i Melilla que, posem per cas, de Madrid o de Barcelona. I això no és d'ara; fa temps que som on som.

L'estudi, fet per la Fundación BBVA i l'IVE amb dades del 2009, avalua els sistemes educatius de les comunitats espanyoles en termes del que anomena “Índex de Desenvolupament Educatiu (IDE)”. L'IDE és un indicador agregat a partir d'altres tres: el rendiment, la qualitat i l'equitat. Idò bé; si l´Índex de Desenvolupament Educatiu mitjà dels països de l'OCDE és 100, el del conjunt d'Espanya és 76 i el de Balears és 57. Només Ceuta i Melilla presenten unes xifres més baixes. Res de nou; només un recordatori que a Balears transitam per estrets caminois africans i no per autovies europees.

Qualsevol país mínimament civilitzat que presentàs els indicadors educatius de Balears intentaria esbrinar-ne les causes i posaria en marxa plans i projectes amb objectius precisos. Aquí no; aquí no hi ha cap diagnòstic que miri més enllà dels quatre tòpics de sempre. Evidentment, tampoc no hi ha cap pla estratègic per millorar el rendiment o per aturar l'abandonament prematur de les escoles, dos dels forats més grossos del nostre sistema escolar. Aquí, l'administració, en lloc de fer això, ens fa perdre el temps, els recursos i les energies en batalles lingüístiques. Unes batalles que amb les divisions que han provocat no fan altra cosa que enfonsar encara més l'ofegat sistema educatiu que tenim. No ens enganyem: aquí l'educació interessa per treure'n rèdits polítics en altres parcel•les de la cosa pública.

Farts, n'hi ha per estar-ne farts.



0 Comentaris



Comentaris


Comenta aquesta notícia