link
link
link
link
link

ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

en el cas d'una hipotètica Catalunya independent, els illencs haurien de poder tenir la nacionalitat catalana?

en el cas d

LA VINYETA
Fernando Villaloboslinklink


link


NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!

ACTUALITAT

RETRUCS

Per Andreu Grimalt.
Sociòleg. Director de la Fundació Gadeso. Editor de www.elperiscopi.comActualitat | 07-08-2012

Res no canvia

Res no canvia

Ahir se va publicar el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques corresponent al mes de juliol, i podria compartir títol amb aquest escrit. És cert que el que més s'ha destacat és el desgast del govern degut a la situació econòmica i a les mesures que està adoptant per tal de sortir-ne, però aquesta tendència a la baixa ja se venia observant des de fa mesos.

Així doncs, la immensa majoria dels espanyols veu la situació econòmica dolenta o molt dolenta i, el que és més greu, dos de cada tres la qualifica de pitjor que fa un any i únicament un 18% creu que l'economia espanyola millorarà a mitjan termini (un altre cop la preocupant manca d'expectatives que ja he comentat un parell de vegades).

Els nostres representants tampoc no en surten ben parats: mala percepció de la situació política i consolidació de la classe política i dels partits en el tercer lloc del rànquing de preocupacions ciutadanes (a la nostra comunitat ocorre el mateix, segons se desprèn dels baròmetres Gadeso).

Si posem nom i llinatges a aquestes males percepcions, veurem que únicament dues polítiques, Uxue Barkos i Rosa Díez, superen el 4 sobre 10 en les valoracions dels ciutadans. De fet, el president del Govern, Mariano Rajoy, únicament assoleix un 3,3. No me negareu que és preocupant que la persona que en teoria ens ha de treure de la crisi compti amb tan escàs suport i amb tan escassa confiança en la seva gestió. I, si parlam dels ministres, tot segueix igual de malament: tots reben qualificacions molt dolentes (especialment el d'educació, José Ignacio Wert).

Finalment, el que comentàvem abans: el PP per suport electoral, però, com ja he dit en diverses ocasions, el principal partit de l'oposició és ara per ara incapaç de capitalitzar aquest descontent i presenta una evolució quasi plana en la seva intenció de vot. Molt han de canviar les estratègies dels dos grossos si volen recuperar la confiança de la ciutadania. Per ara, res no canvia.0 ComentarisComentaris


Comenta aquesta notícia