link

L'OPINIÓ DELS NOSTRES TURISTES

Nou QUADERNS GADESO

Continua la baixada de les valoracions

Com és habitual en les dates estiuenques, la Fundació Gadeso dedica les seves investigacions al nostre producte turístic, analitzant les percepcions i opinions dels empresaris i ciutadans o avaluant alguna de les principals zones receptores. El nous números de Quaderns Gadeso reflecteixen les valoracions que els nostres visitants fan de l'oferta turística de cada una de les illes. En concret, en el número 258 hi trobareu les dades corresponents a Mallorca, mentre que el en número 259 s'hi inclouen els resultats per Menorca, Eivissa i Formentera.

 

I per escapar una mica del turisme, i per aprofitar el temps lliure que de ben segur molts gaudiu, us recomanam la lectura d'un breu i interessant treball de la Fundación Alternativas sobre els efectes de la crisi en les distintes classes socials.

link
link
link
linkLA VINYETA
Fernando VillalobosMajors de 45 anys:
NO MÁS LUNES AL SOL

Majors de 45 anys:<br>NO MÁS LUNES AL SOL


ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Creieu que l'elecció de Pedro Sánchez suposarà la recuperació del PSOE?

Creieu que l
link

NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Més enllà d'unes bones previsions, o d'una “temporada excel·lent” en nombre de visitants, o de ser la comunitat que lidera el descens de l'atur, i més enllà del debat sobre si les previsions, els milions de turistes o la creació de llocs de feina (i de la seva qualitat) repercuteixen positivament sobre el benestar de la societat, els (...)Rafel Borràs | 28-07-2014

Comptabilitat creativa amb l 'EPA

En un sol trimestre han coincidit les vacances de Pasqua, l'inici de la temporada turística, una certa suavització de les irracionals polítiques d'austeritat, una lleugeríssima millora del crèdit, i la consolidació de la pobresa laboral com a nou paradigma de les relacions laborals. No (...)


Andreu Grimalt | 28-07-2014

Preguntes

La calor que semblava no arribar ha desfet ja les maletes i s'ha instal·lat definitivament entre nosaltres. Ben al contrari, la tradicional calma estiuenca brilla per la seva absència i l'actualitat ve molt moguda i carregada de dubtes. Per això avui dedicaré l'article a compartir amb tots (...)


Antoni Tarabini | 28-07-2014

Los locos existen (afortunadamente)

Erasmus de Rotterdam, en los inicios del siglo XVI (1511), escribió un librito delicioso: “Elogio a la locura”. Fue, y sigue siendo, una sátira burlesca en una época dominada por un despotismo (ilustrado o sin ilustrar), por una vida cortesana ajena a los ciudadanos, por un estado permanente (...)


Josep Valero | 28-07-2014

I si el model bo és el concert basc?

He llegit per dues vegades l'estudi "Un sistema de cuentas públicas territorializadas para España", presentat sota el patrocini del Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques. No vull entrar ara en el detall d'algunes de les seves polèmiques hipòtesis de treball, ni en les seves més (...)


Josep Franco | 28-07-2014

S'acaba el sobiranisme amb la caiguda de Pujol?

Uns dies després del comunicat de l'expresident Pujol, al qual reconeixia l'existència d'una immensa fortuna, fruit d'un (...)


Miquel Àngel Lladó Ribas | 28-07-2014

Masclisme, l'amenaça letal (en la mort d'Isabel Barceló)

En una ocasió una persona em va demanar per quin motiu defensava tant les dones. “Què ho fas, per lligar?”, em va etzibar, amb tota la naturalitat del món. Vaig romandre entre astorat i perplex, ja que no podia donar crèdit a la pregunta que m'acabava de fe (...)


Joan Martorell | 28-07-2014

El fill de Sonia

Sonia explicava a la ràdio que te un fill de catorze anys amb un grau de dependència màxim, reconegut per l'administració després de molt de temps d'angoixes i gestions, per la qual cosa rebia una determinada ajuda econòmica que li permetia, justet, justet, agombolar les necessitats del fi (...)


Miguel Ángel Ferrer | 28-07-2014

Intereses

Como todos los años en estas fechas, los  medios sensacionalistas  europeos, coreados por algunos españoles, son portavoces de los desmanes que acaecen en nuestras zonas turísticas, especialmente en Magaluf y Palma Nova.  Y todos los años, los estamentos local (...)


Ramon Carreras | 28-07-2014

Ens pixen damunt i diuen que plou

Fa dos divendres era dia 18 de juliol… i aquest 2014 no va ser l'inici de cap guerra com fa 78 anys, però sent dia de Consell de Ministres, novament va ser un divendres de cendra, on novament el Govern segueix desmuntant l'Estat social, el sector públic. Sense molta faruma i boni bé sense q (...)


Judes Moreno | 28-07-2014

La ley del Talión en el actual estado de Israel

Entre las 283 leyes del código de Hammurabi, rey de Babilonia de alrededor de los años 1790-1750 a C, aparece la llamada ley del talión, como medida para paliar o atemperar la venganza. El llamado "ojo por ojo, diente por diente" que se recogió posteriormente en los libros sagrados de los judío (...)


Eduard Vila | 28-07-2014

La Bastilla me va grande

Es verdad, la toma de la Bastilla me va tan grande como a usted cualquier revolución. Especialmente porque en medio de una revolución nadie sabe nada, todo es caos y confusión, y al final es acabar con unos aprovechados para que surjan otros.

Si hubiera vivido en Escocia hace 800 años, y asum (...)