link
link
link
link

Anuari del Turisme 2014


link


link


LA VINYETA
Fernando VillalobosEl teu diari en català

El teu diari en català


ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Quina és la principal mesura que s'ha d'adoptar per millorar el nostre producte turístic?

Quina és la principal mesura que s
NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Actualitat | 30-10-2014

Capgirar la situació

Ahir, aquest Periscopi es feia ressò de l'anàlisi de situació reflectit en dos informes, un d'Unicef i l'altra de Foessa-Cáritas, que presenten conclusions diametralment oposades a l'escenari dibuixat pels distints governs, dedicats a llançar missatges d'o (...)Antoni Tarabini | 30-10-2014

Corrupción política: alarma social y clase política en fuera de juego

A mi edad creía que ya las había visto y vivido de todos los colores, y que estaba vacunado en mi capacidad de sorpresa y cabreo. Pero resulta que no es cierto. El causante es el penúltimo (¿Cuándo será el último?) escándalo de corrupción política, la denominada operación púnica, y la re (...)


Andreu Grimalt | 30-10-2014

Al servei de sa majestat

O del govern de torn, que pel que fa al cas és el mateix. Televisió Espanyola, pública i pagada amb els doblers de tots, intentava ahir, a través de la presentadora Mariló Montero que el marit de la infermera contagiada (i afortunadament curada) d'ebola renunc (...)


Rafel Borràs | 30-10-2014

Ens pixen damunt [els ajuntaments] i diuen que plou

Els rumors eren cada vegada més ensordidors, i el marc (artefacte) legal ja el tenien a l'abast amb la Llei 27/2013, cínicament batiada amb el nom de “Racionalización y Sostenibilidad de la Administración Local”. I tanmateix,   que jo recordi no hi ha hagut cap comuni (...)


Francisco J. Caparrós | 30-10-2014

El amigo extravagante

Si escudriñamos con cierto detenimiento en nuestras agendas seguro que no tardamos demasiado en encontrar a algún amigo al que catalogar de rarito. El de Aznar, expresidente del Gobierno de España, fue el dictador Muamar el Gadafi. Salvo que se embrollase con el inglés, que como todo el mundo bi (...)


Joan Martorell | 30-10-2014

La ficció dels pressuposts

El consell de govern ha començat puntual. El sol dels primers dies de l'estiu resplendeix a l'interior de la sala que obre els finestrals a la loggia que guaita al Passeig d'en Sagrera. Alguns consellers coincideixen en el comentari sobre el darrer estiu en el poder autonòmic. Aquest serà e (...)


Francisco Villalonga | 30-10-2014

Autonosuyas

El nuestro es un país con una sociedad aficionada a seguir a pies juntillas los dogmas de fe que le inculcan los políticos, pero uno de esos actos de fe aceptados por casi todos quizá destaca por encima de los demás. Las autonomías –vienen a decir y yo me lo creo– son siempre beneficiosas (...)


Miquel Pascual Aguiló | 30-10-2014

Por mi ministerio, Mato (II)

(ve d'un article anterior)

 

Ni el círculo más cercano a Pajares  pudo despedirse de él desde que llegó  a España. Ni sus familiares, que (...)


Juli Fuster | 30-10-2014

Els interessos dels partits polítics. “El que diuen els delata”.

Aquesta setmana hem conegut que l'actual Batlle de Palma, Mateo Isern, no es presentarà a la reelecció de Batlle de Ciutat. Feia setmanes que corrien diversos rumors, que si enfrontaments amb el President Bauzá, que si relacions tenses, que si el Sr. Isern no seguia les directrius de l'omnipr (...)


Miquel Gallardo | 29-10-2014

Canvi generacional

Ahir el president del Govern espanyol va mig demanar perdó per la corrupció de la gent del seu partit. Amb un posat trist i una mirada vidriosa, va demanar “disculpes per haver posat en llocs dels que no eren dignes a aquells que, en aparença, han abusat d'ells”. Amb aquesta frase tan recer (...)


Alexander Cortès | 29-10-2014

La que feia política

“Vostè fa política”. Reconeixement o retret? Per a qui ho va pronunciar, retret. O aquest va ser el to. Ho va dir un membre del Govern aquesta legislatura. Mai ha estat clar si solament es tracta de confondre política amb electoralisme o recerca del rèdit polític, o si ja s'ha arribat al (...)