link
link
link
link

link


link


link


LA VINYETA
Fernando VillalobosEl teu diari en català

El teu diari en català


ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Quina és la principal mesura que s'ha d'adoptar per millorar el nostre producte turístic?

Quina és la principal mesura que s
NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Turisme | 21-10-2014

Posant les bases

Com la majoria sabeu, ahir es presentava la primera edició de l'Anuari del Turisme de les Illes Balears, davant un auditori ple a vessar. (aquí en podeu veure un breu resum gràfic). Antoni Tarabini (...)Rafel Borràs | 21-10-2014

Avui, “Roda d'Homes” contra la violència masclista

Avui és d'aquests dies que utilitz aquest espai per fer-me ressò d'una convocatòria. Un altre pic, com cada dia 21 d'octubre, el moviment d' homes per la igualtat de gènere convoca a sortir al carrer. És ben hora que els homes també diguem prou a les violències masclistes. Diguem-h (...)


Antoni Tarabini | 21-10-2014

“Kaput” Ses Fontanelles. Suma y sigue

Palma Springs, el macrocentro comercial que se levantará en la Playa de Palma sobre la zona húmeda de las Fontanelles, se añade a la avalancha de grandes superficies que se han implantado en los últimos años en Mallorca, y de manera especial al área metropolitana de Palma, un fenómeno que est (...)


Andreu Grimalt | 21-10-2014

El pacte necessari (II)

(ve d'un article anterior)

 

També cal destacar la inestabilitat de la legislació educativa, amb una vigent llei estatal més lligada a la ideo (...)


Arnau Mañas | 21-10-2014

Teleteràpia

Ara fa més o menys un any, el Partit Popular que amb tanta pompa i circumstància ens governa va fer tot un seguit de rodes de premsa i declaracions solemnes proclamant que la demanda històrica d'un servei de radioteràpia pels pacients de l'illa d'Eivissa (i Formentera) anava a fer-se reali (...)


Lila Thomàs | 21-10-2014

Benvingudes a casa, joves segrestades!

Les agències de notícies internacionals ens han dit aquests dies que la setmana que va començar ahir, 20 d'octubre, serà la setmana que les nines i joves segrestades per Boko Haram seran alliberades.

Benvingudes a casa, joves i nines! Tant de bo poguéssim dir el mateix dels 43 estudiants m (...)


Marc González | 21-10-2014

Moll i l'edició en català a les illes

La trista fi d'Editorial Moll, l'empresa fundada fa quasi vuitanta anys per Francesc de Borja Moll, era relativament esperada, donades les dificultats econòmiques que travessava, agreujades per la crisi econòmica general i del llibre en particular. Tots els lectors de les illes tenim records d (...)


Judes Moreno | 21-10-2014

Las pequeñas grandes cosas del Papa Francisco

Hace un mes, y en Albania, el Papa Francisco en el rezo del Ángelus decía a los jóvenes allí reunidos: “Digan sí a la cultura del encuentro y de la solidaridad, sí a la belleza inseparable del bien y de la verdad, sí a la vida entregada con magnanimidad y fidelidad en las pequeñas cosas” (...)


Ramon Carreras | 20-10-2014

Ens roben AENA, i donem les gràcies

El passat 13 de juny la Ministra de Foment Ana Pastor, anuncià la seva intenció de privatitzar el 49% d'AENA, mesura que tindrà com a conseqüència els mateixos efectes negatius per l'economia i els ciutadans, que hauria tingut la privatització del 60% i dic el 60%, perquè l'informe pres (...)


Josep Franco | 20-10-2014

Manca ètica a la política!

Durant els últims quinze dies hem viscut bocabadats el darrer escàndol financer: les targetes opaques de Caja Madrid-BANKIA. El nou frau de només 15,2 milions, sí he dit només, perquè aquesta estafa si la comparem amb altres escàndols sembla un petit caramel, no obstant això té unes connota (...)