link
link
link
link

link
linkLA VINYETA
Fernando Villalobos


link


link

ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Quina opinió teniu de la nova presidenta Francina Armengol?

Quina opinió teniu de la nova presidenta Francina Armengol?
NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Educació | 07-07-2015

Educació per a tots

Al món encara hi ha 58 milions de nens sense escolaritzar i 100 milions que no acaben l'ensenyament primari. La desigualtat en l'educació ha augmentat, i els més pobres i desfavorits carreguen amb les pitjors conseqüències. La probabilitat de no anar a l'escola és quatre vegades més gran entre els nens més pobres del món que entre els més rics, i ci (...)Antoni Tarabini | 07-07-2015

¡Prohibido votar!

Los grandes ejecutivos de las Instituciones, léase Troika, están indignados porque el gobierno griego y su parlamento (donde se supone radica la soberanía popular) se han atrevido a convocar un referéndum para conocer la opinión de sus ciudadanos acerca de las propuestas que le hacen para super (...)


Andreu Grimalt | 07-07-2015

La decència

Crec que són poques les persones de la meva generació que no hagin llegit a l'escola el clàssic "Ética para Amador", que el filòsof Fernando Savater va escriure com a llibre de text per a l'assignatura d'ètica en els col·legis i instituts. Un dels passat (...)


Rafel Borràs | 07-07-2015

L'ocupació en mutació

Amb el títol de "L'ocupació mundial en plena mutació: Balears no és una excepció" acabam de publicar el número 19 de Panorama sociolaboral Gadeso que, entre molts d'altres, inclou la lectura comentada del darrer informe de l'Organització Internacional del Treball (OIT). Ha (...)


Javier Mato | 07-07-2015

La identidad del PSOE

En esta legislatura los socialistas se juegan su futuro. Si no logran explicar a los votantes qué sentido tiene una izquierda moderada como son ellos, serán devorados por Podemos, que sí tiene claro que quieren hacer política de extremos, basada en gestos, acudiendo a los instintos de la masa y (...)


Judes Moreno | 07-07-2015

Sobre el cuidado de la casa común

Así ha subtitulado el Papa Francisco su encíclica “Laudato si´”. Algunos se han admirado de que el Papa escribiera una encíclica ecológica o sobre la importancia de la ecología en nuestra sociedad actual. Y eso es falso, por superficial y por ser una lectura sesgada de la encíclica.

El (...)


Lila Thomàs | 07-07-2015

L'Ateneu Pere Mascaró, un projecte amb cinc anys!

Han passat cinc anys, des del setembre de l'any 2010 quan un grapat de persones iniciàrem el projecte amb el nom d'Ateneu Pere Mascaró, associació que ara s'ha convertit en Fundació.

Cinc anys intensos, molts actes celebrats, des de presentacions de llibres, alguns co-editats amb Docume (...)


Marc González | 07-07-2015

De què riuen els grecs?

Disfressat de sublimació democràtica, diumenge visquérem un dels episodis més absurds d'aquesta nova política, oportunista i mestra en la utilització de les masses empobrides i emprenyades, que governa (?) Grècia.

Els grecs votaren allò que els seus líders volien –la qual cosa sòl s (...)


Josep Franco | 06-07-2015

Grècia diu no, i ara què?

A hores d'ara ja deu ser un fet inqüestionable el triomf del No al referèndum grec. Els he de reconèixer que independentment de la distància ideològica, Alexis Tsipras em comença a caure bé, des que va guanyar les eleccions ell ha portat la iniciativa, ha marcat el ritme de les negociacions (...)


Alexander Cortès | 06-07-2015

Βαλεαρίδες Νήσοι

Armengol vol ser Tsipras i Barceló el seu Varufakis, encara que ara com ara no han deixat clar si l'objectiu últim és convertir Balears en Βαλεαρίδες Νήσοι. L'única cosa confirmada és que preparen com a atractiu per a la tornada de la generació més preparada, que sobre la s (...)


Guillem Mudoy | 06-07-2015

Versos per a Grècia

A aquestes hores d'un diumenge africà, són les 21:07, amb un 50% de l'escrutini ja comptabilitzat, sembla que el NO del poble grec en el referèndum sobre l'acceptació de les condicions que imposa la Troika haurà guanyat per una relació 62 a 38.

Se'm fa bastant difícil pensar que Gr (...)


Ramon Carreras | 06-07-2015

Democràcia 1 Dictadura 0

Encara no s'ha acabat el partit, de fet no saben ni tant sols quan de temps durarà, però diumenge dia 5 de juliol els pobles d'Europa, o per dir-ho d'una altra manera, la gent que viu i treballa a Europa, va aconseguir guanyar una batalla, la guerra encara està pendent.

Diumenge dia 5 de (...)