link
link
link
link
link

linkLA VINYETA
Fernando VillalobosEl teu diari en català

El teu diari en català


ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Quina de les següents opcions creieu que defineix millor el panorama laboral de Balears?

Quina de les següents opcions creieu que defineix millor el panorama laboral de Balears?
NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Malauradament, fa estona que és habitual la imatge de la saturació en els serveis d'urgència dels hospitals públics espanyols, concretada en passadissos a vessar de llits amb malalts atesos per uns professionals que fan més del que poden. Com també és habitual la justificació que es dóna des de les administracions: es tracta d'una situació temporal de (...)Andreu Grimalt | 27-01-2015

El passat no existeix (ni la vergonya)

Ningú no ha afirmat en cap moment que José Ramón Bauzá sigui responsable de les possibles magarrufes que es feren a l'hora de comprar i reformar l'actual seu del Partit Popular a Palma. De fet, en les dates en què es produïren ell no era ni tan sols batle d (...)


Antoni Tarabini | 27-01-2015

Syriza, ¿contagio?

Syriza ha ganado las elecciones griegas. Su primera batalla es “renegociar” su deuda, que, a pesar de las durísimas medidas de austeridad, supera el 175% del PIB griego. La devolución de tal multimillonaria deuda supondría un crecimiento económico del 7% durante los próximos diez años, obj (...)


Rafel Borràs | 27-01-2015

Balears: Que inventin ells!?

La setmana passada, entre una cosa i l'altra,  s' em va passar per alt comentar una estadística que, al meu entendre, és clau per l'esdevenir del present i del futur socioeconòmic de les Illes Balears. Em referesc a l'Estadística sobre Activitat (...)


Marc González | 27-01-2015

Palma des de davall un pont

Ahir trobaren les despulles d'un indigent davall un pont del torrent del Mal Pas, on dormia, rosegat per les rates. Una víctima més de la indolència que patim. La nostra societat ha arribat a un tal grau de relativitat moral que sovint sembla que confon les xacres socials amb els drets individu (...)


Judes Moreno | 27-01-2015

Por suerte no son todos

Estos días pasados en Europa se han vivido unos acontecimientos sobre los que me he puesto a reflexionar. El día 7 de enero Francia sufría un desalmado ataque yihadista con doce muertes y diez heridos, cuatro de ellos graves. Otro, poco después, con cuatro muertos más. Ambos perpetrados por fan (...)Foto: Conxa Caballero i Magda Traveria

Lila Thomàs | 27-01-2015

Dues lluitadores desaparegudes, un homenatge

Aquests dies hem sabut la mort de na Conxa Caballero, andalusa, professora de secundària, va ser dirigent d'IU-Andalusia i més tard tertuliana de la Cadena Ser amb Gemma Nierga, articulista d'El País-Andalucia. Na Conxa tenia 58 anys i feia unes setmanes que l (...)


Arnau Mañas | 27-01-2015

Adéu, Pere Palau, adéu

Ahir mateix els mitjans es feien ressò de la renúncia del polític del PP Pere Palau Torres a figurar a les llistes del seu partit per les properes eleccions municipals i autonòmiques. Conscient del nul coneixement que tenen els nostres germans “balears” de qualsevol assumpte eivissenc, és j (...)


David Abril | 26-01-2015

Grècia: quan els pobles recuperen la seva sobirania

Recuperar la dignitat per al poble grec, castigat pel pitjor xantatge de la troika en forma de “reformes estructurals profundes” (vos sona?), passava per recuperar la seva sobirania. I la vict (...)


Ramon Carreras | 26-01-2015

Assassins pel carrer, una estafa i una esperança

Dissabte 24, fa 38 anys dels assassinats dels advocats laboralistes de CC.OO., els advocats d'Atocha , molta gent no se'n recorda i el més joves no saben res de les víctimes del feixisme, que a Espanya, recordem-ho, va matar durant la guerra, després de la guerra i un cop mort el Dictador dur (...)