link

LA VISIÓ DELS EMPRESARIS TURÍSTICS

Nou QUADERNS GADESO

Més turistes, mateixos problemes

Cada any, Quaderns Gadeso dedica una sèrie de números a analitzar el sector turístic de la nostra comunitat des de diferents punts de vista. El nou número de Quaderns Gadeso, com cada mes d'octubre, tanca la sèrie corresponent a 2014 amb la percepció que tenen els empresaris turístics dels seus rendiments de la temporada alta respecte a la de l'any passat.

 

Com a complement, us oferim el sempre interessant informe d'Exceltur sobre la valoració empresarial de l'estiu de 2014 i les perspectives per al quart trimestre i el conjunt de l'any.

link
link
link

link


link

link


LA VINYETA
Fernando VillalobosEl teu diari en català

El teu diari en català


ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Quina és la principal mesura que s'ha d'adoptar per millorar el nostre producte turístic?

Quina és la principal mesura que s
NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Les darreres dades disponibles ens mostren que el nombre de turistes que ens visiten ha estat superior al de l'any passat però això no ha portat una rendibilitat empresarial al mateix nivell (encara que hagi millorat en alguns casos) ni, malauradament, la creació de nous (...)Josep Valero | 25-10-2014

Propaganda econòmica de xaranga i pandereta

He de confessar que quan més solemnes es posen els nostres màxims dirigents autonòmics, més ganes de riure em fan. Especialment quan parlen d'economia. No amb la gràcia que tenia Mario Moreno, aquell genial artista i còmic mexicà, que amb el personatge de Cantinflas, reproduia a la persona (...)


Luis Arboledas | 25-10-2014

Podemos se queda corto

Los temerosos dirigentes del PP y del PSOE cargan últimamente contra Podemos con tenacidad, la mayoría de las veces acudiendo al prejuicio o, llanamente, a insuflar temores gratuitos y adelantando épicos desastres en caso de que la formación política de Pablo Iglesias obtenga unos buenos result (...)


Cosme Bonet | 25-10-2014

#AdéuBauzá

Dimarts passat el president Bauzá pronunciava el que molts pensen que serà el seu darrer discurs a un debat de política general, almenys des de la presidència. Aquell mateix dia es van fer evidents alguns símptomes de l'esgotament del projecte polític que Bauzá va significar el 2011. Poques (...)


Miquel Àngel Lladó Ribas | 25-10-2014

Mil quilòmetres

Fa més o menys un any, en aquesta mateixa secció, parlava de l'experiència que suposava recórrer el Camí que separa les localitats de Saint Jean Pied de Port, en territori francès, i Santiago de Compostela, ruta coneguda com el Camí Francès o, en l'argot dels pelegrins, com el Camino. En (...)


Paco Garrido | 25-10-2014

Va de negros

Tras varias semanas de silencio, volvemos a maldecir desde el desván. Demasiado tiempo sin compartir reflexiones escritas, lo que no significa que no hayamos tenido ganas de apretar la pluma y escribir hasta reventar la punta, pues así, reventada, está nuestra hiel de observar tanta desfachatez, (...)


Andreu Grimalt | 25-10-2014

Banderas, Goya d'Honor. Per què?

Una fulgurant carrera a banda i banda de l'Atlàntic, en què ha desenvolupat una versàtil trajectòria com a intèrpret, ha mostrat el seu punt de vista com a realitzador i s'ha immers en el terreny de la producció per donar suport valors nacionals. Aquests són els arguments per concedir a A (...)


Ramon Oró | 25-10-2014

Barri de Corea, el conte que mai no acaba (I)

Fa pocs dies vaig retrobar un article escrit fa uns 4 anys. No recordo si es va publicar, però crec que es pot publicar ara perquè segueix essent tan actual com ara fa quatre anys, doncs a Corea (barri de Palma), pràcticament no s'hi ha fet res més que acabar la remodelació del bloc XII que i (...)


Rafel Borràs | 24-10-2014

Estiu 2014: mala temporada laboral

Les dades de l'EPA del tercer trimestre són especialment important per a una economia com la de les Illes Balears. Els mesos de juliol, agost i setembre són els del cim de la corba estacional illenca; el període en què el sector turístic en el seu conjunt va a tota màquina, són els mesos (...)


Antoni Tarabini | 24-10-2014

Balears, el país de las mil maravillas (II): Sanidad

Las noticias contradicen las grandielocuentes palabras del President Bauzá en el Parlament. En mi colaboración de ayer tocó a la educación, hoy toca a la sanidad. Me limito a hacer referencia a una noticia publicada ayer en diversos medios de comunicación:

“Salut suprimirá el personal de (...)