link
link
link
link

linklinklink


LA VINYETA
Fernando VillalobosEl teu diari en català

El teu diari en català


ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Quina opció sobre l'organització territorial preferiu?

Quina opció sobre l
NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!

[NEW CONTENT]Economia i treball | 05-05-2015

Desigualtat territorial (i Balears a la coa)

Dos informes molt recents i d'entitats ben distintes ofereixen conclusions molt similars pel que fa a la inversió en sanitat, educació i protecció social, o millor dit, en la desigualtat existent entre comunitats en aquestes partides. A més, i com ja era sabut, es palesa la posició coera que ocupa Balears en el rànquing territorial, que la crisi i determina (...)Rafel Borràs | 05-05-2015

Bye, bye Aurelio Vázquez

Aurelio Vázquez deixa la Presidència de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM). Dit amb tot el respecte possible: Per a Mallorca -per a la necessària millora de la percepció social illenca del turisme- ha estat un pèssim president del gremi hoteler. En el millor dels casos, ha (...)


Andreu Grimalt | 05-05-2015

Continuïtat

En el seu discurs de presa de possessió, la nova consellera d'Economia, Turisme i Medi Ambient, vull dir (disculpau), la nova presidenta de la Federació Hotelera de Mallorca, va prometre continuïtat al capdavant del lobby més poderós de les illes, el que vol dir aspirar a seguir marcant les d (...)


Marc González | 05-05-2015

Empresaris

Ahir vespre tengueren lloc quasi simultàniament dos esdeveniments que reuniren gran part dels representants empresarials de les Illes. El primer, l'acte formal de presa de possessió de la nova presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, una de les principals patronals dels hote (...)


Antoni Tarabini | 05-05-2015

Chascarrillos electorales (IV): los números

Al escribir estas líneas todavía no se han hecho públicos los datos del paro registrado durante el pasado mes de abril. Sin duda serán positivos, entre otras razones porque se reflejan los datos de empleo durante la  Semana Santa. Me alegro, como no podía ser d (...)


Lila Thomàs | 05-05-2015

El 83% dels treballadors domèstics a escala mundial són dones i...

L'ONU dones ha publicat el seu informe El progrés de les dones al món, i el títol acaba així: ...i quasi la meitat d'aquestes no tenen dret a percebre el s (...)


Arnau Mañas | 05-05-2015

Ha de ploure fort, molt fort

“A hard rain's gonna fall” cridaven els profetes de la contracultura als anys 60 dels EUA, allà on es queixaven que les lleis només afavorien uns pocs, que els negres pobres estaven condemnats a seguir pobres per sempre si no es canviaven les coses, i que la seva pretesa igualtat avant la ll (...)


Javier Mato | 05-05-2015

¡Cómo son los tesoreros!

La fiscalía finalmente ha decidido acusar a Luis Bárcenas y Alvaro Lapuerta, ex-tesoreros del Partido Popular, como responsables de la caja B que tenía este partido. Según este relato, los dos tesoreros populares habían montado este tinglado paralelo sin el conocimiento de los directivos del pa (...)


Judes Moreno | 05-05-2015

¿Violencia familiar?

Sucedió la semana pasada en Baltimore (USA), un adolescente encapuchado y vestido de negro, como su piel, participaba en las revueltas callejeras en protesta por la muerte en extrañas condiciones de Freddy Gray a manos de la policía. La TV lo estaba retransmitiendo en directo. La madre del adoles (...)


Guillem Mudoy | 04-05-2015

Altres maneres de fer política

Estem en aquest període fal·lòcrata què malda amb tots els mitjans al seu abast, que són molts, a obstaculitzar la república, entesa en sentit aristotèlic com el govern de molts per a tots; no dubtant en corrompre el diàleg democràtic per la via de la intoxicació demagògica.

Ja saben, (...)


David Abril | 04-05-2015

Bauzá, educació, consens i futur

Com a tota campanya electoral, les mentides i la demagògia, sobretot per part de qui no vol perdre el poder, alimenten titulars de premsa i programes que mai no es compliran. Així, en els darrers dies Bauzá s'ha tret de la màniga un Règim Especial “històric” (com el de Cañellas en el se (...)