link
link
link
link

Anuari del Turisme 2014


link

link


LA VINYETA
Fernando VillalobosEl teu diari en català

El teu diari en català


ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Quin creieu que és el col·lectiu més afectat per la crisi?

Quin creieu que és el col·lectiu més afectat per la crisi?
NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Mariano Rajoy va protagonitzar ahir el darrer intent desesperat per deslligar el seu partit de la corrupció i intentar vendre a la ciutadania un punt d'inflexió amb un grapat de mesures legals que no han convençut ningú. Acorralat pels casos de corrupció que afecten a persones que eren de la seva màxima confiança i al PP en general (la trama Gürtel és l (...)Miquel Pascual Aguiló | 28-11-2014

¡Porque yo por Ana, Mato!

Las hemerotecas y Rajoy no son en absoluto compatibles. El titulo de este articulo es una de las frases que pronunció en el balcón de la calle Génova de Madrid, sede nacional del PP, la noche de su victoria electoral en el año 2011, ¡es que no adivina ni una!, entre otras cosas este embustero p (...)


Andreu Grimalt | 28-11-2014

Mesures reals contra el frau

Enmig de la voràgine pels casos de corrupció i les insuficients i gens creïbles mesures proposades per Mariano Rajoy per combatre-la i recuperar una malmesa confiança ciutadana, hem conegut que l'Organització Professional d'Inspectors d'Hisenda de l'Esta (...)


Antoni Tarabini | 28-11-2014

Voluntariado sí, però...

La reina ha inaugurado el XVII Congreso Estatal del Voluntariado celebrado en Palma. Doña Letizia ha asegurado a los voluntarios presentes en este congreso que “la sociedad necesita de su ejemplo y les ha agradecido su labor desinteresada”.Todo lo alabanzas son pocas para los ciudadanos y ciuda (...)


Rafel Borràs | 28-11-2014

Mentides estadístiques i estadística de les mentides

Qui treballa sovint amb estadístiques socials (de mercat de treball, de condicions de vida, de desigualtat, etc.) corre, almenys, dos riscs. El primer és el d'anar a la cosa fàcil i, si s'ha generalitzat una certa interpretació d'un indicador, donar-ho per bo i seguir el corrent majorit (...)


José Luis Reina | 28-11-2014

Otra vez con lo de reforma o ruptura

Hace unos días Pedro Sánchez, el nuevo dirigente del PSOE, nos aclaraba, al fin, sus ideas sobre la reforma constitucional: fidelidad al pacto del 78 y reforma frente a ruptura. Una operación de maquillaje consistente en cambiar, básicamente, el título octavo so (...)


Miguel Ángel Ferrer | 28-11-2014

Dudas literarias

Si se tuviera que hacer una semblanza de las actuaciones del PP y afines en esta legislación tengo mis dudas del género literario que se debería adoptar, ya que posibilidades de elegir estilos literarios para sus actuaciones, hay infinitos, valgan estos pocos ejemplos.

Díganme si la crónica (...)


Octavio Pertot | 28-11-2014

Patrimonio de la Humanidad devaluado

El surrealismo en las disputas por las prospecciones en baleares está llegando a niveles insospechables e insoportables. ¿De verdad alguien se puede creer que 450.000 euros pueden ser determinantes a la hora de proteger nuestro mar de los bombardeos sísmicos, las perforaciones kilométricas y el (...)


Juan José Martínez Riera | 28-11-2014

L'amenaça del TTIP

Que és el TTIP? Doncs és un tractat de lliure comerç entre els EUA i la Unió Europea, que pretén suprimir aranzels i ampliar les zones de lliure comerç a ambdues bandes de l'oceà Atlàntic. Dit així pareix molt guapo, però r (...)


Miquel Rosselló | 27-11-2014

Anatomia d'un instant (al Senat)

Va ser Javier Cercas qui, en una obra mestra que qualsevol interessat en la nostra història hauria de llegir, va ser capaç de desgranar el què va passar en un moment concret de la nostra història: el dia que els militars van entrar al Congrés el 23F. Una obra de (...)


Joan Martorell | 27-11-2014

L'estil Monago

Ha estat ocurrent el dirigent de Més, Gabriel Barceló, en parlar d'estil Monago per referir-se a uns viatges a Madrid del president Bauzá sense constància inicial d'activitat oficial a l'agenda presidencial. El record de l'aprofitament dels avantatges de diputats i senadors a l'hora d (...)