link

INFORME ESPECIAL

NOU TEMES SOCIOECONÒMICS

L'economia social i solidària a les Illes Balears

El nou número de Temes Socioeconòmics Gadeso és un especial que inclou  l'Informe sobre l'Economia Social i Solidària de les Illes Balears 2006-2013, elaborat per l'economista Pere Albertí Huguet amb la col·laboració de la Fundació Gadeso. Val a dir que l'autor, tal com quedà palesat amb la seva tasca en el Consell Econòmic Social de les Illes Balears, és un expert de referència en la matèria. L'apartat d'economia social i solidària, inclòs en la Memòria del CES sobre l'economia, el treball i la societat de les Illes Balears, va ser una iniciativa seva que, sense la seva dedicació i coneixements, no hauria estat possible.

 

Com a complement, avui us oferim un dossier d'Economistas sin Fronteras sobre El Procomún y los bienes comunes.

link
link
link
link

ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Creieu que s'han de permetre més grans superfícies comercials a les illes?

Creieu que s


LA VINYETA
Fernando Villaloboslink


link


link


link

NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Economia i treball | 27-07-2015

Això també és economia

La darrera Memòria del CES és la de 2011 i inclou les dades de 2010. Amb posterioritat -l'any 2012- Pere Albertí signà una publicació denominada Documents de Treball del CES a on ens presentà l'Informe de 2011 de l'Economia Social i Solidària a les Illes Balears. Poc temps després d'aquesta publicació, la Llei 16/2012 estableix la suspensió indefi (...)Andreu Grimalt | 27-07-2015

Punt i seguit

Les múltiples guies turístiques que la recomanen destaquen sobretot el seu encant ("el seu mobiliari, la seva distribució estreta, segueixen donant al lloc un aire especial de taverna antiga") i els curiosos i estrambòtics objectes que pengen del sostre, entre el (...)


Rafel Borràs | 27-07-2015

Segona EPA 2015: On és la recuperació laboral?

En l'actual fase de la crisi en la qual, encara que sigui sense sòlids fonaments per a consolidar-se, s'aprecia una certa recuperació econòmica, correm el perill d'ignorar una realitat sociolaboral dramàtica en termes de treballadors i treballadors pobres. Les polítiques la (...)


Antoni Tarabini | 27-07-2015

Doblemente afectadas

Bienvenida sean las buenas noticias: se ha creado empleo y el paro ha disminuido. Pero pocas referencias a posibles daños colaterales no deseables como pueden ser la precariedad del empleo creado; y la estacionalidad de la inmensa mayoría de empresas y/o autónomos (...)


José Luis Reina | 27-07-2015

Tormenta de verano

Tras tantos días con mucho penar por el calor nos llega, al fin, la gota fría, pero esta vez no en forma de tormenta que alivie del bochorno y nos disuelva la astenia, sino de querella contra aquellos que con premeditación, alevosía, animo prevaricador, falsedad documental y contumaz espíritu f (...)


Josep Valero | 27-07-2015

Felip VI, el respecte a la llei, la convivència...

Ha estat mol destacada en els mitjans de comunicació la frase del Rei: “ Respectar la llei es l'exigència ineludible per a la convivència”. Artur Mas no es donà per al·ludit. La premsa del sistema ja dona per fet el suport reial a les possibles mesures repressives, front als resultats i l (...)


Marian Suárez | 27-07-2015

Són persones, no sense papers

La xafogor d'aquests dies em fa aixecar-me de bon matí i una de les primeres coses que faig és encendre la ràdio. Fa uns dies, escoltar que el nou govern de les Illes Balears decidia retornar la targeta sanitària a les persones immigrades sense regular em va al (...)


Miquel Àngel Lladó Ribas | 27-07-2015

Quatre de fresques

Quina calorada! Aquestes són potser les dues paraules més sentides al carrer darrerament. Aquest estiu està resultant feixuc, certament, i hem de refrescar-nos així com podem. Tanmateix l'actualitat sempre ens proveeix de notícies que són com una alenada d' (...)


Miguel Ángel Ferrer | 27-07-2015

Fair Play

Creo sinceramente que José Ramón Bauzá se merece un homenaje de toda la Izquierda. Nada ni nadie ha hecho tanto para descabalgar del poder al PP como él.

Pero no solo en su faceta de Presidente del Govern, donde sus mayores aciertos fueron sus vueltas atrás de las decisiones tomadas. Nada un (...)


Andrés Jaume | 27-07-2015

¿Conocimiento inútil?

Durante los cuatro años de legislatura del Partido Popular que ya van llegando a su fin hemos tenido que oír y presenciar todo tipo de ataques en contra de la universidad y de la educación pública. Se podrá poner remedio, si se quiere, a los años de recortes de personal o de recursos para beca (...)


Miquel Pascual Aguiló | 27-07-2015

Grecia se merece un respeto (y III)

Ha pasado el tiempo y la cruda y cura realidad se está imponiendo, la dueña de Europa, pese a quién pese, Alemania de la mano de Wolfgang Schäuble  y de Angela Merkel, han logrado que actualmente, pocos países tengan la misma importancia para la estabilidad eco (...)


Domingo Sanz | 27-07-2015

El Senado. Eslabón débil y urna para ganar el cambio (I)

Hay que recordarlo: el día que Rajoy nos cite, cosa que ocurrirá porque no le queda más remedio, nos estarán esperando dos urnas, la del Congreso y la del Senado. Aprovechemos ambas, porque los poderes que representan al dinero y no a las personas acaban de escar (...)


Judes Moreno | 27-07-2015

Cuando llegue septiembre…

Se está terminando el mes de julio, muy caluroso ciertamente este año; vendrá agosto, mes vacacional por excelencia; y llegará septiembre. Esta sucesión de meses es igual a la de otros años, no es ninguna novedad. Pero cada año tenemos uno más, y cada año lo vivimos de manera diferente, nov (...)


Pere Manel Mulet | 27-07-2015

La reforma sobre l'avortament ens posa a la cua d'Europa

Aquesta setmana passada es va debatre a les Corts Generals la "Proposició de Llei Orgànica per reforçar la protecció de les menors i dones amb capacitat modificada judicialment en la interrupció voluntària de l'embaràs", formulada pel Grup parlamentari popular. La reforma preten limitar l (...)


Joan Pau Jordà | 27-07-2015

Utòpics, idealistes, ingenus

Diuen que Peter Kazimir, ministre de finances d'Eslovàquia, va escriure per unes hores a Twitter: “El compromís sobre Grècia al que hem arribat aquest matí és dur per a Atenes perquè és el resultat de la seva Primavera Grega”. Tota una declaració d'intencions. Sigui com sigui, Grèci (...)