link

CAMINANT CAP A LES ELECCIONS (III)

Nou QUADERNS GADESO

La regeneració democràtica

Avui us presentam el tercer número de la sèrie de Quaderns Gadeso "Caminant cap a les eleccions", que vol polsar l'opinió ciutadana sobre temes fonamentals que inevitablement tendran protagonisme durant la campanya (i precampanya) electoral. En concret, el nou Quadern se centra en quelcom molt repetit en els darrers temps: la regeneració democràtica per fer front a la desafecció ciutadana envers l'actual funcionament del sistema polític (i econòmic i social i judicial...).

 

 

 

A més, us recordam que, dins el cicle de debats organitzats per la Fundació Gadeso, el proper dimarts dia 3 de març el catedràtic de Dret Constitucional Joan Oliver Araujo ens oferirà la seva visió de la situació actual. Més informació aquí.

link
link
link

link


LA VINYETA
Fernando VillalobosEl teu diari en català

El teu diari en català


ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

En general, com qualificaríeu la qualitat del nostre sistema democràtic?

En general, com qualificaríeu la qualitat del nostre sistema democràtic?
NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Política | 28-02-2015

Necessitat i urgència

En un temps de crisi econòmica i social, on la desafecció política ha assolit cotes impensables fa uns anys i on els polítics són vistos més com un problema que com una solució, no són pocs els que afirmen que cal escometre canvis profunds per reduir la gran rasa que avui en dia els ciutadans i les institucions, si bé les mesures a aplicar i la seva profun (...)Carles Baeza | 28-02-2015

Autónomos y amas de casa: los auténticos (y únicos) héroes solos de este país

“One man army”, un ejército de un solo hombre. Esa es la mejor frase que describe la heroicidad que cada autónomo lleva a cabo cada día, de lunes a domingo, enfrentándose, solo, ante un ejército mucho más numeroso y con más medios en este maldito país en el que la mayor aspiración es co (...)


Miquel Àngel Lladó Ribas | 28-02-2015

Masclisme a la grada, una xacra a eradicar

S'imaginen el que succeiria si al camp de la Reial Societat de Sant Sebastià o al de l'Athletic de Bilbao un sector dels aficionats proferissin consignes de l'estil “Gora ETA militarra” (...)


Andreu Grimalt | 28-02-2015

Ite missa est (II)

(ve d'un article anterior)

 

I per altra banda, la passa enrere que es vol fer en el tema de l'avortament, allunyant-nos d'Europa i de la ma (...)


Josep Valero | 28-02-2015

La tecnocràcia aplicada als ajuntaments

Hi ha qui pensa que els municipis son com a petites empreses. Fan un càlculs del que mouen, les despeses que comporten, i sobre els seus suposats dèficits, es presten ràpidament a trobar-hi solucions. La solució sol ésser com quasi sempre, la reconversió. Fusionar empreses, aplicar economies d (...)


Luis Arboledas | 28-02-2015

El vergonzoso maltrato y acoso a la mujer

Esto del maltrato a las mujeres hace ya tiempo que pasa de castaño oscuro. Estos días la cosa se ha disparado mediáticamente porque Rubén Castro, un futbolista del Betis imputado por arrearle a su ex, ha sido jaleado por algunos aficionados del equipo, que encima ponían en duda la honorabilidad (...)


Pere Manel Mulet | 28-02-2015

L'estat dels drets humans

Amnistia Internacional acaba de publicar el seu informe anual sobre la situació dels drets humans arreu del món. Com cada any des de fa dècades, l'organització resumeix. regió per regió i país per país, quines són les violacions més greus, fins a quin punt els governs incompleixen les se (...)


Tomeu Màdico | 28-02-2015

La futbolización de la política (I)

“Mira, las cosas claras. Y anoche en la tele se dijeron verdades como puños. Tanto Revilla como el Pérez-Reverte. Todos sabemos que el bipartidismo es culpa de la ley d'Hondt, montada durante el engaño de la transición para seguir chupando del bote, y solo quieren maquillarlo. Igual que el K (...)


Antoni Tarabini | 27-02-2015

Regenerar sigue siendo asignatura pendiente

Hoy el funcionamiento de las instituciones, la lucha contra la corrupción, la mejora de los mecanismos de representación y participación política, y un larguísimo etcétera, está en situación de jaque-mate. Los distintos partidos se llenan la boca con mil y una propuestas de regeneración dem (...)


Rafel Borràs | 27-02-2015

Grècia, Syriza, l'herbeta i el marduix

Feia falta. I els amics de SinPermiso, com sol ser habitual, han estat a l'aguait. Ahir remetien un imprescindible especial sobre Syriza, la negociació en l'Eurogrup i la llista de reformes proposades per Varoufakis (...)