link

QUAN SE NEGA LA REALITAT

Nou dossier: Informe de Save the Children

Pobresa infantil: una qüestió de drets

Espanya és el segon país de la Unió Europea, només per darrere de Grècia, on menys eficaces estan sent les polítiques socials per combatre la pobresa infantil, una xacra que ja afecta a tres milions de nins a l'estat espanyol. Simplement, hi ha altres prioritats en l'agenda política, amb ministres que pretenen negar la realitat i fer-nos veure que la recuperació “va sobre rodes”.

 

El darrer informe de Save the children (que podeu llegir en el nostre dossier núm. 714) deixa clar que el factor amb més influència sobre la pobresa infantil són, a més d'una ocupació estable i de qualitat, les intervencions redistributives dels estats a través de les polítiques socials. Esperem que els governants canviïn les estratègies seguides fins ara i avantposin el benestar dels ciutadans (i sobretot dels menors) per davant qualsevol altra consideració.


link
link
link

AVÍS IMPORTANT

 

Degut a les vacances de Setmana Santa, i per donar descans a col·laboradors i lectors, El Periscopi no actualitzarà els seus continguts fins dimarts dia 22 d'abril.

 

Salut i bones panades!
LA VINYETA
Fernando VillalobosENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Estau d'acord amb l'ús de l'article salat en els informatius d'IB3?

Estau dNEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!

Actualitat | 17-04-2014

D'indignitats i mentides

Primer intentaren disfressar de llibertat l'elecció de llengua vehicular a l'escolar, i se saldà en un rotund fracàs; després pretengueren que els llibres de text s'editassin en les modalitats insulars, i tampoc no els hi sortí bé; més endavant (o endarrere), degradaren el català a la funció pública, passant-lo de requisit a mèrit; finalment, se tragueren de la màniga el TIL, apr (...)Andreu Grimalt | 17-04-2014

Valors republicans

Cada 14 d'abril se commemora el 83è aniversari de la proclamació de la segona república espanyola, una efemèride que cada cop és menys l'enyorança de quatre rojos arreplegats i passats de moda i més un dia en el que reivindicar els valors que la feren poss (...)


Joan Martorell | 17-04-2014

Blaveros

El “nou” PP de Bauzá es mira en el mirall del País Valencià per destruir la normalització lingüística i cultural treballada a les Balears durant els darrers trenta anys.

A partir dels anys setanta, la dreta valenciana, aleshores UCD, s'apuntà a l'anticatalanisme com estratègia pe (...)


Miquel Àngel Lladó Ribas | 17-04-2014

Dues recomanacions per Sant Jordi

Abans de res, bones festes de Pasqua i molts d'anys a tothom. Com que en tornar, fidel, a la meva cita dels caps de setmana ja haurà passat Sant Jordi, em permet fer-vos dues recomanacions especials, ambdues caracteritzades pel seu vessant solidari i que han escollit la poesia com a mitjà d (...)


Marian Suárez | 17-04-2014

Va de llibres

Els que teniu la paciència de llegir el que escric cada setmana veureu que acostumo a fer-ho sobre temes d'actualitat. Avui faig un parèntesi i, amb l'oportunitat que em dona la propera celebració del Dia de Sant Jordi, vull que sigui literari.

M'agrada molt llegir i em considero, més (...)


Antoni Tarabini | 17-04-2014

Panades, rubiols i crespells

Reconec que no sóc un bon cuiner bon. Ni tant sols regular. Som un desastre. Però m'agraden les panades (¡sense pèsols!) i també els rubiols i els crespells.

Quan era jove, fa anys i anys, la meva mare feia panades, rubiols i crespells. Començava les feines dies abans de la Setmana Santa (...)


Josep Valero | 17-04-2014

L'autoritarisme i la incompetència del senyor Jordi Llabrés

El Sr. Jordi Llabrés es el President del Consell Escolar de les Illes Balears. Va ser regidor d'educació de l'Ajuntament de Palma amb el PP i es dirigent fàctic de la FAIB-CONCAPA, una federació de pares d'alumnes, més coneguda a l'hora d'accedir a les subvencions oficials i als càrr (...)


Miguel Ángel Ferrer | 17-04-2014

Esos trapos

Me crié en unos tiempos en los cuales, en las escuelas a nosotros, pobres niños, nos adoctrinaban con frases como: “Hay que honrar a la bandera (la de la gallina, por supuesto) y dar la vida por ella, si es necesario. Luego, comenzando la edad adulta, conocí casos de gente que fue a la cárcel (...)