link

MOLTS D'ANYS!!!

Malgrat tot, Bon Nadal!

És cert que no podem oblidar-nos de la crisi, de les retallades, dels polítics incompetents, de la corrupció o de l'empobriment de la societat, però per desconnectar una mica d'aquesta actualitat tan gris, i per donar un breu descans als nostres col·laboradors i lectors, El Periscopi reduirà durant les properes dues setmanes la seva periodicitat. Així doncs, us informam que el proper dilluns dia 29 s'actualitzaran els seus continguts i que reprendrem la nostra activitat habitual a partir del dia 5 de gener de 2015.

 

Tots els que fem El Periscopi aprofitam l'avinentesa per desitjar-vos un bon Nadal.

link
link
link

link


LA VINYETA
Fernando VillalobosEl teu diari en català

El teu diari en català


ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

En comparació amb 2014, creieu que 2015 serà...

En comparació amb 2014, creieu que 2015 serà...
NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Economia i treball | 20-12-2014

L'empobriment continuat dels treballadors

Fa més d'un any, Cristóbal Montoro mentia en seu parlamentària quan afirmava que els salaris no estaven baixant a Espanya sinó que havien moderat el seu creixement. I encara més, ho va dir amb un to i una actitud inacceptable (“si quiere yo se lo explico a su señoría con una pizarra, incluso electrónica si es necesario”) i, com no, rodejat dels aplaudiments de la bancada popular.
  (...)Rafel Borràs | 20-12-2014

PIB, pobresa infantil; coses poc nadalenques

Ja hi som. No queda més remei que capficar-se en aquest ambient nadalenc que ho envaeix tot. Ara toca, per imperatiu legal, desitjar felicitat, pau, solidaritat, amor, etc. Malgrat que a El Periscopi també ens hem posat en pla nadalenc...

 

Pot ser no faci Nadal parlar de les n (...)


Antoni Tarabini | 20-12-2014

“Derechas e izquierdas”

Tal como dije en mi anterior colaboración del pasado jueves, día 18, hoy voy a referirme a otro libro que rescaté del baúl de los recuerdos. Se trata de una publicación (...)


Miguel Ángel Ferrer | 20-12-2014

¿El principio o el fin?

Debo sentar la premisa, antes de continuar, de que he estado completamente a favor de la Revolución Cubana, que incluso he tenido una participación activa en organizaciones pro-castristas, y que, a pesar de que desde hace unos años, mantengo una actitud un tanto crítica, no por ello he dejado (...)


Andreu Grimalt | 20-12-2014

El Nadal vs. la realitat

Com diu el meu company Rafel Borràs en el seu article d'avui, potser no fa Nadal parlar de determinats temes, doncs molts et poden acusar de no desconnectar ni tans sols per festes, però resulta difícil abstreure's de la realitat quan hi ha tantes famílies que, malgrat l'optimisme de Rajoy (...)


Miquel Àngel Lladó Ribas | 20-12-2014

Conte de Nadal

Adesiara, la meva parella i jo agafam el tren de bon dematí per anar a fer feina. En aquests dies previs a l'hivern encara fa fosca i el dia tot just es desvetlla, raó per la qual les coses adquireixen una aparença un tant espectral, com en els c (...)


Carles Baeza | 20-12-2014

Las cuatro “ces” del apocalipsis urbanístico: crisis, ciudad, ciudadanía y culpa (I)

Hay cosas en esta vida que uno recuerda que estuvieron siempre en crisis. O mejor dicho, que escuchó siempre que estuvieron (y aún están, por supuesto) en crisis. Por ejemplo, la familia, la pareja, el sistema educativo, la industria textil, la “moral”, la pesca, África, el “sector públic (...)


Josep Valero | 20-12-2014

El futur de Mallorca a la Mediterrània

La globalització és un fet objectiu. Darrera d'aquest concepte, s'hi amaga una manera d'entendre el funcionament del món, molt vinculada a una interpretació neoliberal de les relacions econòmiques. Acceptant el fet, que no l (...)


Judes Moreno | 20-12-2014

Balance anual del 2014 y previsiones para el 2015

Al terminar el año se acostumbra a hacer el balance del mismo. Cada cual tendrá su opinión sobre cómo le ha ido personalmente y cóm ha sido el año 2014 en su entorno, en nuestro país o en el mundo.

Los medios de comunicación (prensa, radio televisión, etc.) darán sus balances según sus (...)


Pere Manel Mulet | 20-12-2014

Alexa O'Brien o la valentia del periodisme

Ahir vàrem tenir ocasió de poder escoltar al Club Diario de Mallorca el testimoni del treball d'una periodista de raça, una dona valenta, que té molt clara quina és la funció del periodisme en un món assetjat pels secrets i la vulneració de la intimitat a través de les noves tecnologies d (...)