link

UN MERCAT LABORAL EN CRISI

Nou TEMES SOCIOECONÒMICS

Tergiversar la realitat laboral a conveniència

Davant els missatges optimistes del president Rajoy, dels cercles econòmics virtuosos del ministre Montoro o de l'orgull de Bauzá quan repeteix allò de “Balears lidera la millora en el mercat de treball” cal adoptar una mirada crítica i pausada. El nou número de Temes Socioeconòmics Gadeso parla d'un mercat laboral illenc en crisi i denuncia que qualsevol anàlisi feta únicament a partir d'informacions de registres administratius, com ara el d'atur registrat o el d'afiliacions a la Seguretat Social, és absolutament insuficient.

 

Com a complement, us oferim un informe del Consell de la Joventut d'Espanya on s'aborda un dels principals problemes de la nostra societat i s'analitza la qualitat de l'ocupació juvenil.

link
link
link
linkInforme:
LA QUALITAT DE L'OCUPACIÓ JUVENIL

Informe:<br>LA QUALITAT DE L’OCUPACIÓ JUVENILENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Què s'hauria de fer amb el Palau de Congressos de Palma?

Què s
link

NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Economia i treball | 21-07-2014

Un generador de pobresa laboral?

El nou número de Temes Socioeconòmics Gadeso parla d'un mercat laboral illenc en crisi. La crisi, la seva durada, i les polítiques laborals aplicades (singularment les reformes laborals de 2010 i, sobretot, la de 2012) han provocat canvis tan substancials en el mer (...)Josep Franco | 21-07-2014

Báñez, la ministra més demagoga i efectiva

Els he de confessar que contagiat per l'estiu i el bon humor hi havia pensat escriure una col·laboració en to positiu i optimista, però, ve la ministra Báñez i amb les seves declaracions em tira per terra tots i cada un dels meus alegres pensaments. Aquestes són les seves darreres (i demagog (...)


Rafel Borràs | 21-07-2014

Estiu 2014: Bombes sobre Gaza (una altra vegada)

És estiu (un altre estiu). El món no acaba de deixondir-se d'un mundial de futbol (un altre mundial). Els països anomenats BRICS (el Brasil, Rússia, l'Índia, la Xina i Sud-àfrica) acorden constituir el Banc de Desenvolupament com a alternativa al FMI (una altra suposada alternativa per (...)


Andreu Grimalt | 21-07-2014

Quan l'austeritat parla...

Hi ha una dita en mallorquí que diu que quan l'amo xerra, es porc no gruny, i que ben bé podríem aplicar al que està passant en totes les esferes de la nostra vida: quan l'austeritat parla, la resta ha de callar, per molt importants siguin les coses a dir. És el cas, per exemple, del procé (...)


Antoni Tarabini | 21-07-2014

Pensamientos políticamente incorrectos (y II)

El Lunes dia 7, hace quince días, publiqué un artículo titulado “Pensamientos politicamente incorrectos (I)”. Se refería al complejo mapa electoral que puede resultar en las ya próximas eleccione autonómicas”. Hoy pretendo abordar los importantes retos a los que deberemos (también los p (...)


Àlvar Moreno | 21-07-2014

Hay que ver...

Polémica por el cambio de gafas del jefe del Estado francés. François Hollande ha decidido cambiar de gafas. Pero, ¿dónde está el problema? ¿Y la polémica?... ¿Y la noticia? La cuestión es que el par de gafas que había llevado los dos últimos años en que había ejercido como presidente (...)


Josep Valero | 21-07-2014

Sentiments, il·lusions... i aprendre a gestionar les frustracions

La política és un art. No és una ciència. Dirigir els grans grups humans és una necessitat. Si hi ha regles, normes, lleis, algú ha de fer-les, algú ha d'aplicar-les. La teoria de la democràcia parla d'un poble sobirà, de la elecció dels seus representants, d'un control sobre aquests (...)


Joan Martorell | 21-07-2014

Sánchez, del dir al fer

Entre les causes de la desafecció de la ciutadania envers la política i els polítics hi és en lloc destacat l' incompliment sistemàtic del compromisos contrets pels partits polítics durant les campanyes electorals.

A les Balears, el cas de José Ramón Bauzá n'és el paradigma: aquelle (...)


Miguel Ángel Ferrer | 21-07-2014

Algunas veces

Cuando les oigo apelar a la mayoría absoluta lograda en las urnas para justificar sus tropelías, su falta de sensibilidad social, su ultra liberalismo económico, su prepotencia, su desprecio al parlamentarismo, el ninguneo a las minorías. Me viene a la cabeza otro partido que logró el poder en (...)


Esther Mascaró | 21-07-2014

Magaluf: un problema de producto que necesita alternativa

Faliraki es uno de los principales resorts de vacaciones de la isla griega de Rodas. Pero Faliraki está ahora en crisis: buena parte de sus negocios se quejan de que han perdido el 40% y hasta el 90% de sus ingresos y la temporada turística se ha restringido a juli (...)


Francisco Suárez | 21-07-2014

Juego de tronos y escuela de verano

Al régimen se le está quemando el pollo en el horno y se ha puesto muy nervioso este verano. Ha entrado en un angustioso proceso bipolar, dando bandazos entre la euforia etílica de los que “balconean” brindando al sol y saltando del propio Olimpo para retar al frio suelo -más duro que su r (...)


Judes Moreno | 21-07-2014

Dos cardenales de Madrid y tan distintos

Un amigo está preparando una colaboración sobre el discurso que el Cardenal Tarancón dio en la Universidad Politécnica de Valencia el 4 de octubre de 1994 en su investidura de Doctor Honoris Causa por dicha Universidad. Con tal motivo me facilitó su trabajo y el discurso.

Vale la pena leer a (...)


Jordi Oriola | 21-07-2014

Absolució en el "setge" al Parlament

Ja ha sortit la sentència a l'Audiència Nacional sobre el “Setge” al Parlament català que va tenir lloc el 15 de juliol de 2011. De les 19 persones acusades d (...)