link
link
link
link

link


LA VINYETA
Fernando Villalobos
ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Què opinau del relleu en la Conselleria d'Educació?

Què opinau del relleu en la Conselleria d
NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Economia i treball | 01-10-2014

Recuperació o col·lapse?

Fa uns dies, Mariano Rajoy lloava a la Xina les seves mesures i afirmava que la recuperació econòmica espanyola és un fet, "gràcies a un canvi de rumb decidit de la política i unes perspectives indubtablement millors". Segons la seva versió, "Espanya ha donat la volta a la situació i està creixent, creant ocupació, exportant, invertint i fent-ho de forma s (...)Rafel Borràs | 01-10-2014

La pobresa amb cara i ulls

Ahir a la tarda vaig anar a comprar uns medicaments a la farmàcia en la qual acostum subministrar-me dels meus fàrmacs per a la meva al·lèrgia crònica. Vaig observar la següent escena que em deixà bocabadat: Una senyora, acompanyada de tres criatures, es dirigeix al taulell i dóna una rec (...)


Andreu Grimalt | 01-10-2014

I per què no? (en resposta a Ignacio Urquizu) (I)

Dilluns passat, el sociòleg Ignacio Urquizu publicava un article a Piedras de Papel, un bloc inserit a eldiario.es que, segons els autors, tracta de donar una visió rig (...)


Antoni Tarabini | 01-10-2014

Reviu la nostra societat civil (II)

(ve d'un article anterior)

 

I entre aquests moviments hi hem d'incloure, en un lloc destacat, la denominada marea verda, formada per persones (...)


Miquel Gallardo | 01-10-2014

El poder dels missatges

“-Jo no vull trilingüisme per al meu fill!”

Qualcú s'imagina una mare o un pare amb dos dits de seny afirmant que no vol que el seu fill sàpiga tres idiomes? Idò aquesta és la conclusió on ha arribat el capo del PP balear, després d'un absurd enrocament amb el TIL que ha acabat ten (...)


Juli Fuster | 01-10-2014

Ideologia i serveis sanitaris

Recentment s'ha publicat l'informe anual del Sistema Nacional de Salut que publica el Ministeri de Sanitat, assumptes socials i igualtat. Aquest informe es basa amb una sèrie de dades objectives que faciliten les pròpies Comunitats Autònomes i és el Ministeri qui agrupa les dades i establei (...)


Alexander Cortès | 01-10-2014

El frontó

Un creu que no és més que un comentari fins que ho viu en les seves carns. Topar, i mai millor dit, amb la realitat et dóna una idea. Però són aquells habituats setmanalment en l'estira i arronsa els qui més podrien parlar. I ja saben, li diuen el frontó. Núria Riera és el terror per a qu (...)


Lila Thomàs | 30-09-2014

Quina setmaneta...!

A EuskalTelebista hi havia un programa d'humor que tenia aquest títol, més o manco, no sé si encara el mantenen. La veritat és que hem viscut una setmana històrica. Dimarts de la setmana passada, inicis de la tardor, ens sorprèn la dimissió del ministre de Justícia Sr.Ruiz Gallardón. N' (...)


Judes Moreno | 30-09-2014

Un antes y un después

Todo tiene un antes y un después, un ayer y un mañana. Se han celebrado el referéndum en Escocia sobre su desenganche del Reino Unido y ha salido un no. Se comenta en los medios de comunicación sobre el antes y es después de Escocia y del Reino Unido de la Gran Bretaña. Dimisiones, cambios leg (...)