link
link
link
link

link


LA VINYETA
Fernando VillalobosEl teu diari en català

El teu diari en català


ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

Quin creieu que és el principal problema dels joves de Balears?

Quin creieu que és el principal problema dels joves de Balears?
NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


És sens dubte la notícia de la setmana, i la que ha ocupat més pàgines, hores d'emissió, comentaris i anàlisis: dimarts, un Airbus A320 de l'aerolínia Germanwings es va estavellar a una zona dels Alps francesos mentre cobria la ruta entre Barcelona i Dusseldorf, deixant 150 víctimes entre passatgers i tripulació. A les lògiques hores d'incertesa han seguit uns dies de frenètica ac (...)Antoni Tarabini | 27-03-2015

La Santa Cena de los populares

Los populares de Balears se reúnen hoy, viernes, en una fraternal cena en Algaida. Su presidente y candidato para las próximas elecciones autonómicas ha convocado a todos sus conmilitones, simpatizantes y aledaños para imbuirles ánimos para que el PP repita su mayoría absoluta liderada por (...)


Rafel Borràs | 27-03-2015

Tragèdia en els Alps, riscs arreu

No tenia cap intenció de comentar la tragèdia (ja no podem parlar d'accident) de l'Airbus de la filial de Lufthansa, Germanwings, en els Alps. El gir que ahir va donar l'assumpte en saber-se que, amb gairebé tota seguretat, estem davant una catàstrofe provocada intencionadament pel copi (...)


Andreu Grimalt | 27-03-2015

El nostre tren de rodalies

Segurament avui, quan es planteja com hipòtesi més probable de l'accident de GermanWings la voluntat del copilot, pot resultar banal una crítica a l'informe que afirma que els preus dels billets aeris ha baixat en els darrers sis anys, però s (...)


Lluís Ballester | 27-03-2015

Les sorpreses de darrera hora: el Pla de Suport a la Família

Aquestes darreres setmanes m'ha costat més escriure els articles, però pel fet de no haver portat a bon fi aquests "treballs" ningú no hi ha perdut res.

Hi ha diverses novetats a l'àmbit dels serveis socials que m'han interessat i preocupat alhora. La primera, en importància, és el ca (...)


Juli Fuster | 27-03-2015

Els debats polítics i els programes de Govern (I)

Dimarts passat vaig tenir l'oportunitat de participar en un debat sobre les propostes sanitàries de diferents partits polítics: PP, Mes, Pi, Podemos i un servidor que anava en representació del PSIB / PSOE. Organitzat per l'associació La Defensa, se'ns havia demanat expressament parlar de (...)


Miguel Ángel Ferrer | 27-03-2015

De nuevo

Como en mi ateísmo militante procuro ser tolerante, mantengo una prudente distancia con las religiones, especialmente con la católica, ya que esta creencia es la que se ha inmiscuido, o al menos ha tratado de hacerlo, siempre en mi vida. Por esta razón, a no ser en un caso flagrante, procuro ign (...)


Miquel Pascual Aguiló | 27-03-2015

Foda-se (y II)

En el estadio Reyno de Navarra de Pamplona, el día 29 de marzo de 2012, la victoria y la goleada al Osasuna (1-5) no fueron suficientes para contentar el enorme ego del portugués Cristiano Ronaldo. El jugador madridista volvió a exhibir su lado más egoísta y soberbio durante el partido y despu (...)


Miquel Rosselló | 26-03-2015

A Espanya no es vota, es passa llista

Durant molts d'anys hem hagut d'escoltar aquella veritat absoluta que deia que la corrupció afectava més a l'esquerra que la dreta. Tal vegada per una autoimposada i interessada superioritat moral, des de l'esquerra sempre s'ha considerat el seu votant molt més permeable a reaccionar d (...)


Joan Martorell | 26-03-2015

Instint de supervivència?

En qüestió de dies hem estat testimonis de dos fets esfereïdors, la massacre terrorista a Tunísia i l'estavellament d'un avió als Alps francesos i en els dos casos, amb els cadàvers de 168 persones encara calents, després de les condolences de rigor, ens apressem a fer comptes sobre les c (...)


Francisco J. Caparrós | 26-03-2015

En buenas manos

Verdaderamente impresionado por la diligente disposición con la que Mariano Rajoy se ha personado en el lugar de la catástrofe aérea acaecida anteayer en los Alpes franceses, he decidido plasmar en esta brevísima columna mi sorpresa para que quede constancia de ello. Atónito, es cierto, pero ta (...)