link
link
link
link

link


LA VINYETA
Fernando Villalobos
ENQUESTA

Deixau la vostra opinió

L'acord en educació sembla impossible. Qui creieu que n'és el principal culpable?

L
NEWSLETTER

Subscriviu-vos a EL PERISCOPI
i rebreu cada dia les novetats
del web al vostre correu!


Actualitat | 19-09-2014

Escòcia, Catalunya

A l'hora de redactar aquestes línies no s'havia escrutat encara la totalitat dels vots, però les matemàtiques electorals fan ja impossible que el resultats variï: una majoria d'escocesos han escollit seguir formar part del Regne Unit. A l'espera dels darrers recomptes, l'avantatge del «no» és d'uns 10 punts, major de la que pronosticaven els darrers sondejos. A Westminster, a Do (...)Antoni Tarabini | 19-09-2014

Escocia, un antes y un después

En Escocia los unionistas han ganado el referéndum con una holgada mayoría. Y ahora ¿qué? El líder de los partidarios de la independencia ha aceptado democráticamente la derrota, pero solicitando que Londres debe mover ficha en el sentido de concretar las promesas de mayor autogobierno que (...)


Rafel Borràs | 19-09-2014

Ensurts

En les darreres hores he tingut tres ensurts. Tres sobresalts de distinta magnitud i provocats per causes ben diferents. Lis explic:

 

Un ensurt per ignorància: Una nota de premsa del sindicat UGT em causa el sobresalt de sabre –cosa que no s (...)


Andreu Grimalt | 19-09-2014

Lapidació a canvi d'honor

Segons els registres de la Comissió de Drets Humans de Pakistan, al voltant d'un miler de dones moriren l'any 2012 a aquell país per haver comés “crims d'honor”, principalment adulteri però també ser homosexual o, atenció, haver estat víctima d'una agressió sexual. Segons la trad (...)


Miquel Rosselló | 19-09-2014

Sálvame PSOE

Que la política és publicitat és quelcom que ningú pot negar. Exitoses campanyes recents, com la del ‘Yes we can' d'Obama, han demostrat que avui en dia és més important tenir un eslògan convincent i una bona imatge que un ideari contundent. Una bona campanya de màrqueting i una bona (...)


Miguel Ángel Ferrer | 19-09-2014

Abortado el proyecto de la Ley antiaborto

Estamos tan acostumbrados a que los incumplimientos del programa electoral por parte del gobierno repercutan negativamente hacia la ciudadanía, que nos sorprende que uno de dichos incumplimientos haya resultado una buena noticia. De todas formas, no bajemos la guardia hasta que se confirme plename (...)


Lluís Ballester | 19-09-2014

Universitat 4+1 o 3+2, un debat innecessari, una proposta sospitosa

El ministre d'Educació proposa una flexibilització del sistema universitari, donant opcions a les universitats per decidir si imparteixen, com fins ara, graus de quatre anys i màsters d'un (4+1), o si opten per graus (...)


Francisco J. Caparrós | 18-09-2014

De ratones y hombres

Como a George y Lennie, protagonistas de la brevísima pero genial obra de Steinbeck, de escaso recorrido psicológico presumo a todos aquellos que se reunieron esta semana en torno al Toro de La Vega, espectáculo taurino de dudoso gusto que tiene lugar en Tordesillas, localidad al suroeste de la c (...)


Joan Martorell | 18-09-2014

L'obscur cas de l'Hotel Delta

El tancament de l'hotel Delta i l'obligat hostalatge en altres establiments dels dos-cents clients que encara hi havia posa al descobert un capítol sinistre del costat fosc de la primera indústria de les Illes.

Els qui havien seguit el cas de l'hotel de Llucmajor no s'han sorprès pel (...)